Susreti poduzetnica

Drugi sarajevski B2B susreti poduzetnica BiH i regiona održani su od 20. do 22. februara 2020. godine u organizaciji Udruženja za demokratiju, poduzetništvo i kulturu  „Poduzetnice IN“. Druge B2B susrete podržale su najveće regionalne organizacije čija je djelatnost promocija ženskog poduzetništva i žena u biznisu. Preko dvije stotine učesnica došlo je iz devet zemalja – Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Kosova, Turske, Holandije i Bosne i Hercegovine.

U fokusu je bila tema: Poduzetništvo u BiH i regionu, mogućnosti za inovacije, rast, razvoj i umrežavanje. Tema je obrađena kroz dva panela i pojedinačna izlaganja vrhunskih predavača. Bilo je i nekoliko poduzetničkih priča, ali i razgovora o važnosti intrapersonalnih viještina, koje su često ključne u razvoju biznisa. 

Druge sarajevske B2B susrete poduzetnica BiH i regiona pratile su brojne priče o uspjehu i napretku, a paralelno s tim je trajao i poduzetnički sajam koji je susretima dao jednu novu dimenziju. DOTS je imao priliku da aktivno učestvuje u radu konferencije i da predstavi svoj rad na poduzetničkom sajmu, te da bude jedan od sponzora ovog sjajnog događaja.