NOVOSTI

Nežla i aboridžanska tehnika tačkanja

Objavljuje: Mi o nama – http://www.mionama.ba Piše: Tanja Cerić U kreativnom kutku svoje sobe, Nežla Adilagić se igra bojama i tačkicama dajući tako jedinstven izgled narukvicama, naušnicama, ogrlicama, vaznama, šoljicama i svemu što joj zapadne za oko da bi moglo biti ukrašeno. Tehniku tačkanja akrilnim bojama otkrila je na Fejsbuku i automatski se pronašla uNastavi čitati “Nežla i aboridžanska tehnika tačkanja”

Novi DOTS proizvodi

S novom godinom stigli su i novi DOTS proizvodi. Riječ je o keramičkom posuđu, u prvom redu to su šolje za čaj, kafu, zdjele i ostalo. Autorica brenda DOTS bira keramiku tamnih tonova, crne i tamo sive boje, koje su odlična podloga za isticanje bogatog kolorit tačkica i dezena. Odabirom ovakvih podloga uz nesvakidašnji dizajnNastavi čitati “Novi DOTS proizvodi”

eTrafika članak o DOTS: DOTS rukotvorine počinju i završavaju tačkom

02.03.2021. godine Piše: Danica Novaković, foto: Nežla Adilagić Ideju da osnuje brend Dots, Nežla Adilagić (44) porijeklom iz Sarajeva, dobila je kada je naišla na Fejsbuk stranicu jedne umjetnice iz Australije koja je slikala mandale tehnikom tačkanja. Bila je fascinirana njenim radovima, te se odlučila da i sama pokuša. Ubrzo je počela da prodaje svojeNastavi čitati “eTrafika članak o DOTS: DOTS rukotvorine počinju i završavaju tačkom”

DOTS Video tutorial za početnike – osnove slikanja tačkama

Nesebično dijelim svoju strast i ljubav, svoje iskustvo putovanja čarobnim svijetom tačkica koje traje već nekoliko godina. Želja mi je da potaknem vašu kreativnosti i pomognem da savladate osnove tehnike tačkanja sa nadom da ćete biti autentični u stvaralaštvu. Pripremila sam ovaj video kao odgovor na brojne upite svojih vjernih i lojalnih pratilaca na Instagramu,Nastavi čitati “DOTS Video tutorial za početnike – osnove slikanja tačkama”

Mandala Academy Foundation razgovor sa Nežlom Adilagić

U četvrtak 12.11.2020. godine putem Instagram live Vildana Bijedić ispred Mandala Academy Foundation je razgovarala sa Nežlom Adilagić o tome šta je tačkanje, šta su zapravo mandale i kako nam pomažu u svakodnevnom životu? Razgovarale su o tome kako je nastao brend DOTS i budućim planovima i vizijama vlasnice brenda. Pogledajte video na sljedećem linku:Nastavi čitati “Mandala Academy Foundation razgovor sa Nežlom Adilagić”

Održana druga DOTS radionica o osnovama tehnike tačkanja

U Sarajevu je održana druga radionica “Osnove tehnike tačkanja akrilnim bojama” 24.10.2020. godine. Radionicu je vodila Nežla Adilagić, koja se bavi ovom slikarskom tehnikom nekoliko godina i koja je na brojne upite brojnih pratitelja želila da podijeli svoja iskustva stečena kroz praktični rad sa ovom tehnikom. Radionica je bila veoma posjećena i polaznice su imaleNastavi čitati “Održana druga DOTS radionica o osnovama tehnike tačkanja”

Učitavam…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.