NOVOSTI

Novi DOTS proizvodi

S novom godinom stigli su i novi DOTS proizvodi. Riječ je o keramičkom posuđu, u prvom redu to su šolje za čaj, kafu, zdjele i ostalo. Autorica brenda DOTS bira keramiku tamnih tonova, crne i tamo sive boje, koje su odlična podloga za isticanje bogatog kolorit tačkica i dezena. Odabirom ovakvih podloga uz nesvakidašnji dizajnNastavi čitati “Novi DOTS proizvodi”

eTrafika članak o DOTS: DOTS rukotvorine počinju i završavaju tačkom

02.03.2021. godine Piše: Danica Novaković, foto: Nežla Adilagić Ideju da osnuje brend Dots, Nežla Adilagić (44) porijeklom iz Sarajeva, dobila je kada je naišla na Fejsbuk stranicu jedne umjetnice iz Australije koja je slikala mandale tehnikom tačkanja. Bila je fascinirana njenim radovima, te se odlučila da i sama pokuša. Ubrzo je počela da prodaje svojeNastavi čitati “eTrafika članak o DOTS: DOTS rukotvorine počinju i završavaju tačkom”

DOTS Video tutorial za početnike – osnove slikanja tačkama

Nesebično dijelim svoju strast i ljubav, svoje iskustvo putovanja čarobnim svijetom tačkica koje traje već nekoliko godina. Želja mi je da potaknem vašu kreativnosti i pomognem da savladate osnove tehnike tačkanja sa nadom da ćete biti autentični u stvaralaštvu. Pripremila sam ovaj video kao odgovor na brojne upite svojih vjernih i lojalnih pratilaca na Instagramu,Nastavi čitati “DOTS Video tutorial za početnike – osnove slikanja tačkama”

Mandala Academy Foundation razgovor sa Nežlom Adilagić

U četvrtak 12.11.2020. godine putem Instagram live Vildana Bijedić ispred Mandala Academy Foundation je razgovarala sa Nežlom Adilagić o tome šta je tačkanje, šta su zapravo mandale i kako nam pomažu u svakodnevnom životu? Razgovarale su o tome kako je nastao brend DOTS i budućim planovima i vizijama vlasnice brenda. Pogledajte video na sljedećem linku:Nastavi čitati “Mandala Academy Foundation razgovor sa Nežlom Adilagić”

Održana druga DOTS radionica o osnovama tehnike tačkanja

U Sarajevu je održana druga radionica “Osnove tehnike tačkanja akrilnim bojama” 24.10.2020. godine. Radionicu je vodila Nežla Adilagić, koja se bavi ovom slikarskom tehnikom nekoliko godina i koja je na brojne upite brojnih pratitelja želila da podijeli svoja iskustva stečena kroz praktični rad sa ovom tehnikom. Radionica je bila veoma posjećena i polaznice su imaleNastavi čitati “Održana druga DOTS radionica o osnovama tehnike tačkanja”

DOTS organizuje radionicu “Osnove tehnike tačkanja akrilnim bojama”

Subota, 24.10.2020. od 17:00 do 20:00, Bistro Zdravo ul.Džemala Bijedića 160 F, Sarajevo DOTS organizuje drugu radionicu ove godine gdje će polaznici imati priliku naučiti o osnovama tehnike tačkanja akrilnim bojama, o alatima i medijima na kojima se tačka, kao i ponešto o istoriji i porijeklu ove tehnike i mandalama, koja će biti motiv oveNastavi čitati “DOTS organizuje radionicu “Osnove tehnike tačkanja akrilnim bojama””

BONJOUR članak o DOTS

Nežla tehnikom točkanja izrađuje unikatne artikle ukrašene ovim neodoljivim uzorkom. Nežla Adilagić ručno kreira razne rukotvorine oslikane tehnikom točkanja, zbog čega svako njeno djelo ima dozu šarma i retro notu koja ih čini dodatno neodoljivima. Točkice su uzorak uz koji vežemo svježinu i bezbroj kombiniranja, a ova tehnika zahtjeva i preciznost i strpljivost. “Sve jeNastavi čitati “BONJOUR članak o DOTS”

Učitavam…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.