Održana druga DOTS radionica o osnovama tehnike tačkanja

U Sarajevu je održana druga radionica “Osnove tehnike tačkanja akrilnim bojama” 24.10.2020. godine. Radionicu je vodila Nežla Adilagić, koja se bavi ovom slikarskom tehnikom nekoliko godina i koja je na brojne upite brojnih pratitelja želila da podijeli svoja iskustva stečena kroz praktični rad sa ovom tehnikom.

Radionica je bila veoma posjećena i polaznice su imale priliku naučiti osnove tehnike slikanja tačkama, saznati nešto više o mandalama i njihovom porijeklu, te kako nabaviti osnovni materijal i alat za rad.

Ovo je bilo lijepo druženje uz razmjenu pozitivne energije i ideja za kreativnosti.

Nakon što je održana ova radionica, DOTS je zaprimio brojne upite za nove termine radionice, ali zbog teške epidemiološke situacije, sljedeće radionice će se održati nakon što se epidemiološka situacija normalizira i dok se steknu bolji uvijeti. Ipak, zbog brojnih upita DOTS će pripremiti video tutorial o osnovama tehnike tačkanja koja će biti objavljena putem DOTS youtube kanala, Facebook stranice, Instagrama i web stranice. Pored toga, DOTS planira on-line radionicu koja će biti blagovremeno najavljena putem društvenih mreža i web stranice.

U nastavku link za kratki video sa radionice