Prvi Orea Art Market

Zajedno sa kreativcima iz cijele Bosne i Hercegovine, DOTS je predstavio svoje umjetničke radove na prvom Orea Art Marketu u Sarajevu 16. juna 2019. godine. Na Art Marketu je bilo blizu 50 prodajnih štandova na kojima su predstavljeni ručno rađeni domaći proizvodi poput odjevnih predmeta, dekorativne kozmetike, obuće, nakita, itd. 

Tom prilikom, predstavnici DOTS razgovarali su sa novinarima Faktor.ba i objasnili porijeklo DOTS radova: “To je tehnika koju su baštinili stari Aboridžini iz Australije. Posljednjih godina je u svijetu dosta prisutan trend. Kod nas i u regiji malo. Radimo nakit, ukrasne dekorativne kutije, slike, odijevne predmete. Cijena naših ogrlice je od do 30 KM, slikarska platna idu do 60 KM ovisno od dimenzije. Radimo na kamenu sa Jadrana”.

Art Market je imao i humanitarni karakter. Naime, OREA je sav novac od ulaznica i 5% od prodaje usmjerila u podršku Roditeljskoj kući u Sarajevu za boravak roditelja sa djecom oboljelom od karcinoma. Događaj je svojim dolaskom podržao i kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko, a druženje s njim je oduševilo sve.