O DOTS

DOTS Rukotvorine – tehnika slikanja tačkama

Autorica DOTS rukotvorina otisnula se u svijet tačkanja sasvim spontano, ali strastveno. Vremenom su nastajali razni dekorativni predmeti za kojim je sve više ljudi pokazivalo interes i želju da imaju jedan primjerak za sebe. Otuda je kreiran brend DOTS. Inspiraciju za motive koje oslikava na svojim djelima, autorica traži u prirodi, kulturnoj baštini i umjetnosti.

Tehnika slikanja tačkama je izuzetno zahvalna tehnika koja kreativcima pruža brojne mogućnosti za stvaralaštvo. Istovremeno je zahtjevna jer traži preciznost, smirenosti i strpljivost.

Svaki predmet (nakit, mandale, magnetići, ukrasne kutije i ostali dekorativni predmeti) koji izlazi iz radionice DOTS je unikatan i rađen sa puno ljubavi.

Tehnika slikanja tačkama (engl. dot painting) potiče od Aboridžina iz Australije čija kultura je stara oko 50.000 godina. Tačke su korištene za prikrivanje tajnih simbola i prepričavanje legendi. Od 70-tih godina prošlog vijeka ova tehnika slikanja je postala popularna širom svijeta, a aboridžinska umjetnost je prepoznata kao najuzbudljivija savremena umjetnička forma 20. vijeka.

Te prekrasne tačkice poredane jedna do druge u raznim bojama su izuzetno životopisne i dinamične, a slici daju 3D efekat. Danas se najčešće tačka akrilnim bojama, a za slikanje se koriste najrazličitiji mediji poput kamena, stakla, drveta, slikarskog platna, itd.

KAKO DO DOTS RUKOTVORINA?

Aktuelna ponuda rukotvorina se može naći na podstranici Novosti na ovoj web stranici, DOTS Facebook stranici ili Instagram profilu, dok rukotvorine koje želite da se urade po vašim željama možete naručiti direktno putem gore spomenutih kanala komunikacije. Rok za izradu rukotvorina prema vašim specifičnim željama je od 5 do 10 dana, ukoliko nisu u pitanju kompleksni radovi većeg formata. Isporuka se u Sarajevu vrši lično, dok isporuka u druga mjesta unutar i van BiH ide brzom poštom. 

Pored toga, DOTS rukotvorine su dostupne u prodaji putem regionalne platforme OREA Bazaar.

PREUZMITE DOTS BROŠURU